Desi spunea ca scumpirea aurului e o bomba cu ceas, George Soros si-a dublat investitiile in metalul pretios

Ziarul Financiar 07.03.2010

Legenadarul manager de fonduri de hedging George Soros si-a dublat plasamentul pe aur, desi la inceputul anului cataloga scumpirea metalului pretios drept un "bubble absolut". Potrivit Wealth Daily investitorul american si-a dublat recent pozitiile pe metalul galben, prin intermediul fondului sau de investitii, in ciuda avertismentelor pe care el insusi le lansa la sfarsitul lunii ianuarie la Forumul Economic Mondial.

Publicatia citeaza o nota trimisa autoritatilor bursiere din SUA (SEC) in care se precizeaza ca fondul de investitii Soros Fund Management, cu active de circa 25 de miliarde de dolari, si-a majorat investitia in SPDR Gold Shares ETF - cel mai mare fond de investitii in aur - cu 152% in ultimul trimestru al anului trecut.

Firma din New York este acum al patrulea mare investitor in SPDR Gold Shares, cu o participatie de 6,2 milioane de actiuni care valorau 663 de milioane de dolari la sfarsitul anului 2009.

Cotatia aurului a atins, marti, 2 martie, niveluri record in raport cu euro si lira sterlina, din cauza deprecierii celor doua monede si a cererii ridicate din partea investitorilor.Pretul in euro al aurului a crescut, marti, cu 1,5%, la 835,7 euro pe uncie, in timp ce fata de lira, avansul a fost de 2%, la 759,15 lire sterline pe uncie.