Hercesa a luat bani de la BCR si La Caixa pentru Hotel Cismigiu

Autor: Mirabela Tiron 07.03.2010

Compania spaniola de dezvoltare imobiliara Hercesa, implicata in mai multe proiecte rezidentiale din Bucuresti, a contractat un imprumut de 10 milioane de euro de la BCR si La Caixa pentru finalizarea reabilitarii fostului hotel Cismigiu, care va fi gata la finalul anului 2011.

"In prezent lucram la structura hotelului, pe care il vom transforma intr-un aparthotel cu 65 de camere. Vom face apartamente, ce vor fi date spre inchiriere", a declarat Alejandro Solano, directorul general al companiei Hercesa in Romania. El a mai adaugat ca nu poate preciza cati bani s-au investit in reabilitarea cladirii pana in prezent, dar ca in total investitia va ajunge la 10 milioane de euro, finantarea fiind asigurata de la bancile BCR si La Caixa.

Fostul hotel Cismigiu, cu o suprafata construita de circa 7.000 mp, a fost nationalizat in anii '50 si retrocedat jumatate de secol mai tarziu mostenitorilor, care l-au vandut ulterior catre Hercesa, in urma unei tranzactii a carei valoare a ramas necunoscuta. Proiectul va necesita investitii de zece milioane de euro pentru refacerea in totalitate a structurii interioare, din arhitectura vechii cladiri emblematice urmand sa fie pastrata doar fatada.

"Am inceput renovarea cladirii la sfarsitul anului trecut si speram ca lucrarile de constructie vor fi finalizate la sfarsitul anului 2011", a spus Solano.

Spaniolii au cumparat hotelul la sfarsitul lui 2004, iar pana in 2009 nu au demarat lucrarile de reabilitare, invocand dificultati in obtinerea autorizatiilor de constructie.

Hercesa, prezenta pe piata locala din anul 2004, este implicata in dezvoltarea mai multor proiecte rezidentiale in Capitala, pe langa reabilitarea fostului hotel Cismigiu. Mai mult, dezvoltatorul spaniol planuieste sa construiasca un hotel de patru stele, pe 12 niveluri in centrul Capitalei, in apropiere de Piata Unirii.

"Inca nu am inceput lucrarile de constructie, ne aflam in faza in care purtam discutii cu lanturi hoteliere, la care sa afiliem viitoarea unitate. Inca nu am luat o decizie cu privire la brandul hotelier pe care il vom alege", a spus Solano.

Cel mai avansat proiect al companiei Hercesa este ansamblul rezidential Vivenda din Titan, format din 1.400 locuinte. Dezvoltatorul spaniol mai are in portofoliu si complexul Estellas Residencias Bucuresti, ce cuprinde 800 de locuinte, dar si complexul Ghencea Bucuresti, cu 3.500 de locuinte, potrivit site-ului companiei, proiecte la care nu s-a inceput deocamdata constructia.