Bechtel nu a respectat legea la concedierea celor 1.900 de angajati, potrivit AJOFM Cluj

Ziarul Financiar 08.03.2010

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Cluj a primit, luni, de la Bechtel o notificare privind disponibilizarea a peste 1.900 de angajati de pe santierul Autostrazii Transilvania, insa institutia a avertizat compania ca nu a respectat procedura legala de concediere colectiva, scrie Mediafax Business.

"Am primit, luni, notificarea din partea companiei Bechtel privind intentia de disponibilizare colectiva a unui numar de 1.915 angajati, incepand cu luna aprilie. Procedura legala de disponibilizare nu este respectata si le vom comunica acest lucru. De la inceput, procedura a pornit cu nerespectarea legii, in sensul ca nu au fost initiate in prealabil negocieri cu sindicatele", a declarat, luni, directorul AJOFM Cluj, Daniel Don.

El si-a exprimat speranta ca disponibilizarea nu va avea loc, totusi, fiind vorba doar de "presiuni" ale Bechtel de a recupera sumele pe care le are de incasat de la statul roman in contul lucrarilor la Autostrada Transilvania. Cititi mai mult pe www.mediafax.biz