Tot mai multe banci dau credite cu asigurare impotriva somajului

Autor: Ciprian Botea 08.03.2010

Numarul bancilor care vin cu oferte de credit cu asigurare impotriva somajului este in crestere avand in vedere incertitudinile legate de evolutia pietei muncii si deteriorararea rapida a portofoliilor de credite.

Bancpost, de exemplu, acorda incepand de astazi credite ipotecare cu asigurare impotriva somajului inclusa in costul imprumutului. Oferta bancii vine cu o dobanda fixa incepand de la 7,95% respectiv 12,25% pe an in primii trei ani. Asigurarea impotriva somajului este valabila doar in primii trei ani.

In septembrie 2009, BCR a lansat un credit de consum cu asigurare impotriva somajului. Si CEC Bank, cea mai importanta banca din portofoliul statului, a lansat la sfarsitul anului trecut un credit de nevoi personale cu asigurare impotriva somajului si perioada de gratie de pana la12 luni. Turcii de la GarantiBank au venit cu o oferta similara tot anul trecut.

Rata somajului a ajuns in februarie la 8,3%, fata de 4,2% in aceeasi luna din 2009. In acelasi timp, restantele la credite ale populatiei s-au triplat pe parcursul anului trecut si se apropie de nivelul de 800 mil. euro.