Femeia care a fotografiat cele mai mari celebritati ale secolului 20, Annie Leibovitz, a reusit sa se salveze de colapsul financiar

Autor: Cristina Rosca 09.03.2010

Celebrul fotograf Annie Leibovitz a incheiat un acord cu o firma de private equity pentru a gasi o solutie pentru datoriile sale, potrivit Financial Times, scrie agentia de presa Thomson Reuters. Leibovitz, care a fotografiat cei mai faimosi oameni din lume, de la Michelle Obama la Regina Elisabeta a Marii Britanii, a ales compania de investitii in sectorul imobiliar Colony Capital ca singurul sau creditor, pentru a o ajuta sa isi administreze fondurile si sa ii promoveze munca.

"Vom fi parteneri, si ii vom administra activele si afacerile, astfel incat Annie sa poata petrece timpul concentrandu-se asupra pasiunii sale, si sa isi faca treaba cum doar ea poate", a spus Tom Barrack, fondatorul Colony din Los Angeles. Compania ii va permite lui Leibovitz sa isi pastreze drepturile asupra a peste 100.000 de fotografii.

Problemele financiare ale fotografului au inceput anul trecut, cand Art Capital Group a amenintat ca o da in judecata si ca va prelua controlul asupra colectiei sale de fotografii si asupra celor doua proprietati ale sale, dupa ce ea a incalcat termenii unui credit in valoare de 24 mil. dolari.