Daedalus: Romanii vor iesi la restaurant mai rar decat au facut-o in 2009

Autor: Diana Tudor Stoica 10.03.2010

Romanii intentioneaza sa iasa mai rar anul acesta din casa pentru a merge in cluburi, restaurante si baruri sau pentru a merge la cinematograf, teatru sau concerte pentru ca vor avea un control mult mai riguros asupra cheltuielilor, potrivit unui studiu realizat de compania de cercetare de piata Daedalus Millward Brown.

Conform rezultatelor studiului, realizat in ianuarie anul acesta pe un esantion de 1000 de persoane din mediul urban cu varste cuprinse intre 18 si 65 de ani, aproximativ jumatate din romanii din mediul urban apreciaza ca au trait mai rau sau mult mai rau in 2009 decat in 2008.

Spre deosebire de inceputul anului trecut insa, in ianuarie anul acesta pesimismul romanilor este la un nivel mai scazut deoarece in 2009 acestia si-au diversificat sursele de venituri.

Cu toate acestea, majoritatea sustin ca vor fi mai prudenti in ceea ce priveste creditarea si vor achizitiona mai putine bunuri in rate. In plus, banii care vor fi economisiti vor fi destinati concediilor, decat iesirilor in oras.