Mexicanul Carlos Slim Helu il depaseste pe Bill Gates in topul Forbes al celor mai bogati oameni din lume. Patriciu, Niculae si Tiriac, inclusi in top

Ziarul Financiar 11.03.2010

Pentru al treilea an consecutiv podiumul celor mai bogati oameni din lume realizat de revista Forbes s-a schimbat, prima pozitie fiind detinuta anul acesta de mexicanul Carlos Slim Helu, care intrerupe suprematia de 15 ani a fondatorului Microsoft, Bill Gates, cazut pe locul al doilea. Pe ultima treapta a podiumului se claseaza "oracolul din Omaha", miliardarul american Warren Buffet, proprietarul fondului de investitii Berkshire Hathaway.

Magnatul media Carlos Slim Helu a reusit sa-l depaseasca oficial pe Bill Gates, dupa ce alte clasamente ii conferea pozitia de lider inca de acum doi ani. Averea sa a urcat in ultimele 12 luni la 53,5 miliarde de dolari, cu 500 de milioane de dolari mai mult decat Gates. Warren Buffet, care a devenit deja celebru pentru abilitatea sa de a face bani in vreme de criza, are o avere de 47 de miliarde de dolari, in crestere cu 10 miliarde de dolari.

In topul celor mai bogati o mie de oameni din lume realizat anul acesta de Forbes sunt inclusi si trei romani. Dinu Patriciu se plaseaza pe pozitia 437, cu o avere estimata la 2,2 miliarde de dolari. Ioan Niculae si Ion Tiriac ocupa pozitiile 880 si 937 cu averi de 1,1 miliarde de dolari, respectiv 1 miliard de dolari.