Masinile de lux, primele care au iesit din criza in ianuarie - GALERIE FOTO

Autor: Bogdan Alecu 15.03.2010

Vanzarile limuzinelor de lux au inregistrat in luna ianuarie o crestere de 14% fata de perioada similara a anului trecut, de la sapte unitati, la opt. Cresterea se datoreaza aproape in exclusivitate noului Porsche Panamera, prima limuzina a constructorului german din care s-au vandut doua modele si noului Mercedes-Benz S-Klasse, care cu patru unitati ramane liderul segmentului. Pretul de pornire al unui Porsche Panamera este de 97.800 de euro, cu TVA inclus, iar cel al unui Mercedes-Benz S-Klasse de la 76.000 de euro.

Locurile trei si patru in clasamentul celor mai bine vandute limuzine au fost ocupate de BMW Seria 7 si Volkswagen Phaeton, fiecare cu cate un model vandut.

In total, Porsche a vandut pe piata locala la nivelul lunii ianuarie sapte masini, in crestere cu 133% fata de prima luna a anului trecut, cand a vandut trei automobile. Cel mai bine vandut model al constructorului a fost SUV-ul Cayenne cu cinci unitati, dintre care trei au reprezentat versiunea diesel a acestuia.

Tot in luna ianuarie s-au inmatriculat sase modele Ferrari, adica un sfert din vanzarile din 2009 ale Forza Rossa, importatorul marcii italiene. Cumulat, valoarea celor sase masini se apropie de pragul de 1,5 mil. euro. Unul din bolizi este un Ferrari F430 Scuderia Spider, model realizat in editie limitata de 499 de exemplare si cu un pret de 300.