Erste creste pretul tinta al actiunilor Petrom la 0,32 lei, cu aproape 10% peste cotatia de vineri

Ziarul Financiar 15.03.2010

Analistii Erste Bank au ridicat pretul tinta al actiunilor Petrom (SNP) de la 0,31 lei la 0,32 lei, cu 9,9% peste cotatia bursiera de 0,291 lei pe titlu de la finalul sedintei de vineri, si mentin recomandarea de cumparare, datorita imbunatatirii conditiilor economice din Romania, informeaza Mediafax Business.

Cotatia actiunilor Petrom a urcat luni, pana la ora 11:22, cu 4,81%, la 0,305 lei pe unitate, analiza publicata de Erste fiind unul dintre factorii care au influentat pretul.

Erste a redus estimarile privind rezultatele financiare ale companiei, in principal din cauza performantelor slabe pe segmentul de rafinare si marketing.

Analistii bancii austriece au scazut de asemenea cifrele anticipate pentru divizia de explorare si productie, pentru a reflecta reducerea prognozei privind pretul petrolului.

Erste anticipeaza ca pretul mediu al petrolului Brent va fi de 72 de dolari pe baril in acest an, fata de o prognoza anterioara de 75 dolari pe baril. Mai multe despre estimarile analistilor Erste Bank si rezultatele financiare ale Petrom cititi pe www.mediafax.biz.