SUA - Turnura neasteptata in privinta problemelor cu pedala de acceleratie: masinile Ford au produs 20 de accidente mortale in urma accelerarilor. Autoritatile au considerat ca de vina au fost soferii

Ziarul Financiar 15.03.2010

Autoritatile americane au inregistrat mai multe victime in urma accidentelor produse de apasarea involuntara pedalei de acceleratie pentru masinile produse de Ford Motor si Chrysler Group la un loc decat de cele produse de Toyota, in ultimele trei decenii, in toate cazurile considerandu-se ca de vina au fost soferii, informeaza Bloomberg.

59 din cele 110 accidente mortale atribuite accelerarii neasteptate a masinilor au fost cauzate de alte masini decat cele produse de Toyota, conform datelor autoritatii americane pentru siguranta traficului (NHTSA).

Agentia a primit 15.174 plangeri cu privire la accelerarea involuntara in ultimii zece ani si a deschis 141 anchete prin care sa investigheze fenomenul, 112 dintre acestea fiind inchise fara a se lua decizii impotriva producatorilor auto. Tragerea acelorasi concluzii de catre NHTSA cu privire la accelerarile involuntare care au produs accidente, in care totul era pus pe seama soferilor, a condus la neluarea in serios a acestor plangeri, anchetatorii ajungand sa incheie foarte repede astfel de anchete.