Noile BMW Seria 5 si Seria 3 Coupe si Cabrio lansate oficial de BMW Romania - GALERIE FOTO

Autor: Bogdan Alecu 17.03.2010

La doua saptamani de la prezentarea oficiala din cadrul Salonului Auto de la Geneva, noile BMW Seria 5 si Seria 3 Coupe si Cabrio sunt lansate si pe piata locala.

Noua Serie 5 are un pret de pornire de 35.849 de euro fara TVA pentru versiunea de baza 523i, 38.130 de euro pentru 525d si 42.100 pentru 530d. In plus, toate motorizarile respecta normele de poluare Euro 5, iar 530d poate fi "echipat" optional sa respecte chiar si Euro 6. Gama motorizarilor va fi completata in toamna acestui an cu un diesel cu 4 cilindri, 520d, care dezvolta 184 CP iar consumul mediu este de 5 litri/100 km.

Toate modelele noii game BMW Seria 5 Sedan sunt disponibile, optional, cu noua transmisie automata BMW cu opt trepte. BMW 550i dispune in echiparea standard de cutia de viteze automata BMW, optimizata pentru consum redus, la fel cum se intampla si cu sistemul EPS Electric Power Steering (servodirectie asistata electric), aflat in echiparea tuturor modelelor.

Tehnologiile BMW EfficientDynamics sunt prezente in dotarea standard in combinatii potrivite pentru fiecare model, precum Brake Energy Regeneration (recuperarea energiei franelor), indicator al momentului optim de schimbare a vitezelor, control activ al flapsurilor si operarea inteligenta a unitatilor auxiliare electrice, ce include un compresor decuplabil pentru aerul conditionat. Constructia inteligenta ultra-usoara este asigurata de caracteristici precum portierele, capota compartimentului motor, panourile laterale fata si componentele suspensiei realizate din aluminiu.

La un an de la faceliftul sedanului, BMW a prezentat noile versiuni Coupe si Cabrio, care pe langa "traditionalele" faruri "angeleyes" dispun acum si de "angel eyebrows" - o banda luminoasa amplasata exact deasupra blocurilor optice, dupa modelul LEDurilor de la Audi.

Odata cu versiunea facelift, Seria 3 vine cu noul motor N55 de 3,0 litri I6 care dezvolta 306 CP si 400 Nm, cuplu disponibil de la 1.200 rpm. BMW 335i Coupe accelereaza de la 0 la 100 km/h in 5,3 secunde, iar modelul cabriolet in 5,5 secunde.

De asemenea, sunt prezentate doua propulsoare diesel noi, cu tehnologie Common Rail de generatia a treia. Propulsorul de sase cilindri in linie BMW 325d care dispune de o turbina cu geometrie variabila si un bloc motor din aluminiu, dezvolta 204 cp in contextul unei acceleratii de 6,9 secunde la 100 km pentru Coupe (Cabriolet: 7,5 s). In acelasi timp consumul este pastrat la un nivel minim, cu rezultate in ciclul de testare EU pentru Coupe de numai 5,7 litri (Cabriolet: 6,1 s) per 100 km sau 151 g CO2 per km (Cabriolet: 160g).
Motorul de patru cilindri 320d se remarca ca fiind cel mai eficient din gama, dispunand de aceleasi tehnologii moderne BMW EfficientDynamics. Consumul in ciclul de testare EU este de 4,7 litri (Cabriolet: 5,1 s), respectiv 125 g CO2/ km (Cabriolet: 135g).
La nivel de design, noile BMW Seria 3 Coupe si Cabriolet vin cu o serie de modificari care pun in evidenta eleganta sportiva a celor doua modele. Modificarile sunt prezente la grila radiatorului, acum mai puternic profilata tridimensional pentru a inspira mai multa putere. Spoilerul, capota si difuzorul au fost redesenate pentru a inspira mai multa sportivitate. Consolele spate si fata au crescut in dimensiuni pentru a sublinia caracterul dinamic al celor doua modele.

Atat BMW Seria 3 Coupe cat si Seria 3 Cabriolet vin in echiparea standard cu tehnologie bi-xenon: doua corpuri optice rotunde pentru fiecare far care sunt acoperite in partea superioara de o banda semitransparenta pentru a creea imaginea concentrata atat de tipica pentru un BMW. Luminile de zi, un alt element distinctiv BMW reprezentat de inelele luminoase din blocul optic, pot beneficia prin pachetul optional LED de o lumina alba, distinctiva, pentru o prezenta si mai marcanta. Stopurile au fost si ele redesenate intr-un design modern, in forma de L, accentuand imaginea de latime a automobilului.

Ca si celelalte modele BMW, acestea includ in pretul de baza a pachetului BMW Basic Service Inclusive. Acesta acopera operatiile de baza pentru revizii pentru primii 5 ani sau 100 000 km si este transmisibil in cazul in care automobilul isi schimba proprietarul. Pachetul poate fi extins cu BMW Service Inclusive sau BMW Service+Repair Inclusive si/sau pentru 6 ani sau 120000 km.

BMW Basic Service Inclusive asigura gratuit urmatoarele servicii: schimbarea uleiului de motor, inclusiv a filtrului, service/inlocuirea filtrului de aer, a microfiltrului, a bujiilor si lichidului de frana, verificarea si revizia standard a autovehicului in conformitate cu manualul de Service BMW din mapa de bord.

"Acest pachet este disponibil gratuit incepand cu septembrie 2007 pentru orice model BMW fara sa afecteze pretul de achizitie al automobilului. Este un beneficiu financiar semnificativ pentru client, asigura stabilitatea si controlul costurilor de intretinere, garanteaza o buna intretinere a modelelor noastre si contribuie semnificativ la imbunatatirea valorii de revanzare," a explicat Cristi Vlasin, Sales Manager BMW Group Romania. "In Germania, de exemplu, acest pachet este disponibil contra cost. Am luat aceasta decizie din ratiuni strategice si pentru ca vrem sa oferim clientilor un plus de valoare la achizitia oricarui automobil BMW".