Konica Minolta vede o crestere de 30% a afacerilor

Autor: Magraon Andreea 17.03.2010

Compania Konica Minolta Romania, unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata locala a produselor si serviciilor de imprimare si copiere pentru birou, estimeaza ca va inregistra in acest an o cifra de afaceri de 18 mil. euro, cu aproape 30% mai mult fata de 2009.

"Ne dorim sa realizam o cifra de afaceri in acest an la nivelul celei din 2008, adica sa depasim 18 milioane de euro", a declarat pentru ZF Helmut Ignat, directorul general al companiei.

"In ceea ce priveste cota de piata, anul acesta ne propunem pentru echipamentele multifunctionale sa mentinem procentele actuale, realizand peste 26% din segmentul echipamentelor multifunctionale alb-negru si peste 48% din cel al multifunctionalelor color, dedicate mediului office, a mai spus Ignat.

Compania a incheiat recent un parteneriat cu BCR dentru o perioada de 4 ani in care ii va furniza diferite servicii de printare, dar valoarea contractului nu a fost dezvaluita.

"Valoarea totala exacta a contractului nu poate fi estimata in acest moment, intrucat aceasta este determinata de volumele de lucru din fiecare filiala a BCR. Suma totala se va situa la nivelul a catorva milioane de euro pe an", a mai afirmat Ignat.

"Judecand din punctul de vedere al cifrei de afaceri realizate, incepand din acest an cel mai mare client va fi BCR", a adaugat seful Konica Minolta. In urma parteneriatului, Konica Minolta va livra pentru toate unitatile BCR din tara peste 3.000 de echipamente multifunctionale si imprimante laser, alb-negru si color.

Potrivit lui Ignat, anul trecut, cele mai bine vandute echipamente au fost multifunctionale laser color "copier based" destinate mediului office pentru volume medii de lucru. El a adaugat ca la polul opus s-au situat imprimantele alb-negru, categoria low-end.

Potrivit companiei de cercetare GfK, piata echipamentelor de birotica (imprimante, multifunctionale) din Romania a fost de 47 de milioane de euro, in scadere cu 54% fata de 2008.

Directorul general al Konica Minolta a declarat ca in acest an se asteapta la o crestere a pietei fata de anul trecut, cu accent pe echipamentele color destinate mediului office.