ArcelorMittal Galati mizeaza pe revenirea productiei

Autor: Adrian Cojocar 17.03.2010

Thierry Le Gal, directorul general al combinatului siderurgic ArcelorMittal Galati, sustine ca daca nivelul din prezent al cererii se va mentine pe parcursul anului, productia combinatului din Galati va urca la 2,2 - 2,5 mil. tone de otel lichid in 2010, iar odata cu punerea in functiune a furnalului numarul 5, combinatul va functiona in 2011 cu toate furnalele ce au impreuna o capacitate de circa 4 milioane de tone.

In toamna anului 2008, conducerea combinatului de la Galati a inchis jumatate din capacitatea de productie si a redus numarul de angajati cu peste 4.000 prin programe de disponibilizari voluntare.

"Anul trecut ne-am confruntat cu aceasta scadere in vanzari, dar si cu o problema de competivitate. De aceea incepand cu mijlocul anului 2009 am derulat un program de ajustare a productivitatii pentru a atinge nivelul competitorilor din vest, care la ora aceasta pot vinde pe principala noastra piata, cea a Turciei, la costuri mai mici decat o facem noi", a precizat Le Gal.

Potrivit conducerii ArcelorMittal Galati, principala problema nu sunt investitiile, ci organizarea, iar masurile care au fost implementate de directorul recent venit la conducerea combinatului au vizat adaptarea organizationala prin constituirea unei echipe pentru prevenirea defectiunilor pentru care a dedicat circa 20-30% din ingineri.

"Compania a beneficiat si de suportul combinatelor similare din cadrul ArcelorMittal pentru programe de schimb de experienta, am derulat totodata un program de instruirea a 700 de oameni de la nivelul middle managementului companiei si am dedicat cu 25 mil. euro mai mult pentru mentenanta", spune Thierry Le Gal.