Financial Times opreste accesul gratuit la continuturile online ale publicatiei pentru utilizatorii neinregistrati

Ziarul Financiar 21.03.2010

Publicatia britanica Financial Times nu va mai permite utilizatorilor online neinregistrati sa acceseze articolele realizate de autorii sai pe site-ul FT.com.

In 2007, site-ul a introdus un model de acces ce permitea cititorilor neinregistrati sa acceseze cinci articole pe luna fara plata vreunei taxe, utilizatorii inregistrati avand acces la 25 de articole. Totusi, dupa ce aceasta politica a adus cititori fideli dispusi sa plateasca pentru articolele citite, FT a decis sa limiteze accesul utilizatorilor neinregistrati la un articol pe luna si sa incheie prin a opri un astfel de acces.

De asemenea, continutul gratuit oferit utilizatorilor inregistrati a fost redus la 10 articole pe luna. Accesul oferit utilizatorilor care ajung pe site-ul FT.com prin intermediul Google, vor avea totusi acces la cinci articole gratuite, prin intermediul programului "First-Click-Free" stabilit de Google cu companiile media.

Conform paidcontent.co.uk, FT.com spera ca utilizatorii sa continue se inregistreze pe site pentru a avea ce prezenta companiilor de publicitate care cauta un anumit tip de public. In prezent publicatia online are 1,9 milioane de utilizatori inregistrati gratuit si 121.000 de abonati platitori.