Dupa ce a plecat de la Gabriel Popoviciu, britanicul Michael Lloyd pleaca si de la Dinu Patriciu

Autor: Cristi Moga 22.03.2010

Britanicul Michael Lloyd (43 de ani - foto), cel care i-a asistat in ultimii zece ani pe miliardarii Gabriel Popoviciu si Dinu Patriciu in afacerile imobiliare, a decis sa-si incheie colaborarea cu fostul proprietar al grupului Rompetrol, plecand din conducerea firmei Quintet, dar si din pozitia de director non-executiv al fondului Rutley, controlat de Patriciu. Prin intermediul Quintet Asset Management, firma de administrare a activelor fondata de Lloyd in urma cu doi ani, dar si direct, britanicul l-a asistat in ultima perioada pe Dinu Patriciu sa cumpere si sa administreze fondurile de investitii Fabian, Deutsche Land si Rutley, afaceri pe care Patriciu a mizat peste 100 de milioane de euro in plina perioada de criza.

"Imi voi continua activitatile private in Romania si de asemenea ma voi concentra pe noi initiative de afaceri, atat in Romania, cat si in Marea Britanie", a comentat pentru ZF britanicul Michael Lloyd.

In cea de-a doua jumatate a anului 2008 Lloyd a parasit dupa opt ani conducerea proiectului Baneasa din nordul Capitalei, detinut de Gabriel Popoviciu, evaluat la peste un miliard de euro.

Michael Lloyd incepuse afacerea Quintet Asset Management la sfarsitul anului 2008, cand spunea ca "piata imobiliara s-a lovit de un perete cu 100 de kilometri pe ora" si intentioneaza sa cumpere active imobiliare la discount-uri de 80-90%.

Britanicul renunta acum la conducerea Quintet, fara a oferi informatii legate de eventualele schimbari in actionariat.

"Quintet este o afacere inceputa in urma cu doi ani, un parteneriat privat, astfel ca eventuala redistribuire a actiunilor intre ceilalti parteneri ai firmei reprezinta o problema privata. Paul Phillips va conduce afacerea, fiind desemnat noul CEO", au precizat reprezentantii Quintet.

In afara proiectului Baneasa, Lloyd a mai fost implicat si in aducerea retailerului suedez de mobilier IKEA pe piata locala, afacere din care Gabriel Popoviciu a iesit recent. In plus, potrivit informatiilor din piata, Lloyd mai detine o participatie minoritara in cladirea de birouri Dorobanti 239, sediul Petrom din Piata Aviatorilor, cladire controlata tot de grupul Popoviciu-Dimofte.

Ce l-a determinat pe Lloyd sa apese frana in afacerea Quintet?

"Conducerea Quintet impunea un angajament full-time, iar Mike a simtit ca nu-si poate directiona toate energiile catre aceasta firma si in acelasi timp sa inceapa alte afaceri si sa se concentreze pe propriile interese. Ambele parti au luat aceasta decizie pe cale amiabila dupa o lunga perioada de consultari", spune Paul Philips, CEO al Quintet Asset Management.

Dupa plecarea din proiectul Baneasa, in 2008, Lloyd s-a stabilit in Elvetia, intr-o resedinta din apropierea Genevei.

Michael Lloyd, 15 ani in imobiliare