Previziune: Search Corporation: Vor fi licitatii mai putine

Ziarul Financiar 22.03.2010

Compania de proiectare si consultanta Search Corporation din Bucuresti, controlata de omul de afaceri Michael Stanciu (foto), sustine ca se asteapta anul acesta la o scadere a numarului de licitatii noi pentru proiecte mari de infrastructura, asa cum s-a intamplat si in 2009, insa veniturile companiei ar putea sa creasca daca va castiga contracte externe. "Pentru 2010 cu atat mai putin estimam o crestere a licitatiilor pentru proiecte mari de infrastructura, dupa ce anul trecut s-au redus atat numarul contractelor, cat si valoarea lor. Din ce-am observat in declaratiile facute de la inceputul anului, Ministerul Transporturilor se va axa mai mult pe proiectele deja incepute", afirma Mihaela Draghici, directorul de relatii publice al Search Corporation.

Compania estimeaza pentru acest an revenirea la cifra de afaceri din 2008, de peste 73 mil. lei, dupa o scadere de 20% a indicatorului in 2009. "La nivelul anului 2009 cifra de afaceri se situeaza cu 20% mai jos fata de cea inregistrata in 2008. Pentru 2010, speram sa revenim la cifra de afaceri din 2008, datorita contractelor externe pe care le-am putea semna in Bulgaria si in Molodva", sustine Draghici.

Printre contractele incheiate de Seach Corporation anul trecut se numara cele de consultanta pentru modernizarea a doua tronsoane ale centurii Capitalei, supervizarea lucrarilor de constructie la soseaua de centura Oradea pe un tronson de 8,62 km si consultanta pentru un tronson din viitoarea autostrada Targu-Mures - Iasi.