Guvernul ia bani din bugetul pe trimestrele urmatoare pentru a majora salariile profesorilor

Autor: Mihaela Claudia Medrega 22.03.2010

Guvernul va majora fondul de salarii aferent primului trimestru pentru cadrele didactice care nu au primit salarii majorate cu 17%, urmand sa elaboreze un act normativ prin care sa fie reglementate unitar drepturile salariale, a declarat Gheorghe Gherghina, secretar de stat in Ministerul Finantelor.

Bugetul pe 2010 include drepturi salariale cu majorarea de 17%, nu si diferenta de 33% acordata de anumite instante judecatoresti, dar abrogata de Guvern.
Gherghina a precizat ca unele cadre didactice au castigat in instanta majorari salariale de 50%, incluzand si diferenta de 33% abrogata de Guvern, fiind remunerate ca atare, ceea ce a determinat scaderea fondului de salarii la nivelul altor unitati scolare.

"Nu este corect ca in unele judete sa fie drepturi salariale mai mari cu 33%, iar alti sa aiba in plus 17%. Discutam si maine cu confederatiile sindicale. Trebuie elaborat un alt act normativ prin care sa reglementam unitar drepturile salariale", a explicat Gherghina.

Guvernul va transfera din trimestrele II, III si IV catre fondul de salarii aferent primului trimestru sume prin care toti profesorii sa primeasca salarii majorate cu 17%.