Dacia trimite zilnic la dealerii din Europa de Vest pana la 300 de SUV-uri Duster

Autor: Alexandru Anghel 22.03.2010

Automobile Dacia a demarat exporturile celui mai nou model asamblat la Pitesti, SUV-ul Duster, aproape 300 de unitati fiind livrate zilnic dealerilor din pietele vest-europene.

Potrivit reprezentantilor Dacia in prezent se realizeaza exporturi pentru aprovizionarea dealershipurilor din pietele vest-europene cu noul model, zilnic fiind livrate intre 150 si 300 de unitati. Acest lucru se observa si pe ruta Pitesti - Ramnicu Valcea - Sibiu - Arad unde chiar si in zilele de final de saptamana trec 10-15 camioane incarcate in medie cu 8 autovehicule Duster.

"Expeditiile se fac acum doar pentru export. Sunt expediate in combinatie si cu alte modele, iar zilnic sunt intre 150 si 300 de unitati", au spus reprezentantii Dacia.

Compania a luat decizia de a aproviziona mai intai dealerii din pietele de export, unde realizeaza 85% din vanzari, deoarece din punct de vedere logistic are nevoie de o perioada mai mare de timp pentru a livra noul SUV. Masinile Dacia sunt comercializate intr-o retea de peste 1.600 de dealeri Renault care au construit cate o "Dacia corner" in fiecare showroom.

Potrivit strategiei Dacia inca din cursul anului trecut a fost demarat un program prin care se urmareste constructia unor dealeri independenti Dacia sau a unor showroomuri Dacia, iar automobilele nu vor mai fi expuse doar intr-o parte a showroomurilor Renault.

Astfel, in Franta exista deja mai mult de 100 de dealeri monomarca Dacia, iar brandul auto national a ajuns sa aiba showroom chiar si pe Coasta de Azur.

"Lucram acum la livrarile internationale. Am trimis camioane si pe Coasta de Azur, exact in perioada furtunii de zapada, iar celula de criza s-a descurcat si au ajuns la timp", a declarat Ion Lazar, proprietarul companiei de transport International Lazar, unul dintre partenerii Dacia in transport.

Cei aproape 70 de dealeri Dacia din Romania urmeaza sa receptioneze cel putin cate un Duster in zilele premergatoare lansarii nationale din perioada 15-18 aprilie.

Dacia construieste 250 de Duster zilnic

Cel mai nou model Dacia, lansat la inceputul lunii la Salonul Auto de la Geneva, reprezinta acum aproape 20% din productia fabricii de la Mioveni. Potrivit reprezentantilor Dacia cadenta zilnica de productie pentru Duster ajunge la 250 de unitati.

Lansarea Duster a adus si cea de-a treia crestere consecutiva a productie uzinei Dacia, la 1.350 de masini pe zi, cu zece mai mult decat nivelul anterior.

"Productia Dacia este adaptata la cerere. In martie, pentru lansarea Duster, vom lucra si trei sambete", a declarat Jerom Olive, directorul general al Automobile Dacia.

Potrivit reprezentantilor Dacia, pana acum peste 80% din comenzile realizate de clienti, in lipsa unui model real in showroom, sunt pentru versiunea de top, Laureate, cu un pret intre 11.900 si 15.600 de euro, iar mai mult de jumatate din clienti au optat pentru varianta Duster cu tractiune integrala.

Dacia nu a declarat cate comenzi au fost inregistrate pana acum, cu o luna inainte de lansarea nationala, dar peste 10.000 de oameni au cerut informatii suplimentare despre automobil prin intermediul portalului on-line dedicat.