Au 9 ani de experienta in munca si 5 ani de experienta in management

Autor: Alina Pahoncia 24.03.2010

Una dintre principalele conditii pentru inscrierea intr-un program de instruire manageriala este ca respectivul student sa aiba experienta profesionala relevanta.

Studentii programelor de tip Executive sunt mai experimentati si detin deja pozitii de conducere in companii, avand intre 5 si 7,5 ani in pozitii de management.

Cei mai multi dintre managerii romani care urmeaza programe de EMBA sau MBA pe piata locala au in jur de 8 - 9 ani de experienta in munca. Exista insa scoli de EMBA (ASEBUSS, CEU Business School sau WU Executive Academy) ai caror absolventi au cate 11 sau 12 ani de cand lucreaza.

In cadrul scolilor de afaceri din strainatate, cei care aleg sa urmeze programe de MBA fac acest lucru imediat dupa absolvirea facultatii si 2 - 3 ani de experienta in munca. In consecinta, varsta absolventilor este de 26 - 28 de ani. Si in ceea ce priveste programele de Executive MBA piata din Romania este atipica.

In cadrul scolilor din strainatate, managerii care decid sa urmeze un program de tip executive fac acest lucru in momentul in care au atins o anumita maturitate profesionala si de management, in general la 37 - 39 de ani.

Bucharest School of Management - MBA romano-canadian

MBA romano-german