Cresterea economica a Romaniei, afectata de criza si imbatranirea populatiei

Ziarul Financiar 24.03.2010

Cresterea economica a Romaniei va fi afectata, pe termen mediu, atat de efectele crizei, precum investitii mai scazute, presiuni pe piata de credit si cresterea somajului, cat si de impactul imbatranirii populatiei si al sustenabilitatii finantelor publice, apreciaza Comisia Europeana (CE), informeaza Mediafax.

"Cresterea potentiala va reveni de la un punct de plecare mai scazut. In plus, criza ar putea afecta cresterea economica potentiala pe termen mediu prin investitii mai scazute, constrangeri asupra disponibilitatii creditului si cresterea somajului structural. Pe deasupra, impactul crizei va coincide cu efectele negative ale imbatranirii demografice si ale sustenabilitatii finantelor publice", se arata intr-un raport al CE, care analizeaza Programul de Convergenta al Romaniei pentru perioada 2009-2012 si prezinta recomandari in vederea relansarii cresterii economice si reducerii dezechilibrelor fiscale.

Mai multe despre efectele crizei economice si ale imbatranirii populatiei asupra cresterii economice a Romaniei cititi pe www.mediafax.ro.