Dafora Medias se apara: Peste 80% din clientii nostri de pe constructii au intarzieri si de 200 de zile la plata dar n-am cerut nimanui insolventa

Autor: Adrian Cojocar 25.03.2010

Reprezentantii Dafora Medias (DAFR) spun ca cele cinci firme care au cerut in instanta insolventa companiei fac parte din sectorul constructiilor, unde compania intampina dificultati in a-si onora obligatiile de plata din cauza ca la randul lor, cei mai mult clienti ai firmei, au intarzieri mari la plata.

"Peste 80% din clientii din acest domeniu (dezvoltatori privati de real estate, institutii publice, etc) nu si-au achitat obligatiile fata de Dafora SA in medie si de peste 200 de zile, achitarea in amonte a furnizorilor de bunuri si servicii aferente lucrarilor de constructii facandu-se progresiv. In cadrul companiei, fiecare proiect este tratat individual, ca un centru de profit, furnizorii aferenti fiind platiti in urma incasarilor de la clientii Dafora. Intarzierile unor clienti ne-au determinat sa relocam cash de pe alte lucrari, plata furnizorilor proveniti din alte proiecte facandu-se astfel treptat, pentru a nu destabiliza financiar si proiectele unde se incaseaza. Cu toate acestea, Dafora nu a demarat nicio cerere de insolventa in acest sens", au precizat reprezentantii companiei.

Hexadome Construct, Media City Construction, Gaboni Construct, Geosond SA si Uniconf Co Ltd au demarat in instanta procedurile prin care cer intrarea in insolventa a companiei omului de afaceri Gheorghe Calburean, Dafora Medias pentru datorii care insumeaza 580.000 de lei (142.000 de euro).