Emerson angajeaza 40 de oameni pe luna in fabricile din Cluj

Autor: Laurentiu Cotu 29.03.2010

Grupul american Emerson, cu afaceri de 21 mld. dolari, a angajat 100 de oameni de la inceputul anului in fabricile din Cluj-Napoca si recruteaza in continuare, inclusiv sefi de echipa sau manageri, astfel ca in 2010 ar putea fi angajati circa 400 de oameni la Cluj.



"In parcul Emerson din Cluj-Napoca lucreaza 500 de oameni, iar in fiecare luna postam pe siteurile de recrutare intre 30 si 40 de anunturi cu noi joburi. Cautam oameni indiferent de nivelul acestora de pregatire, care sa fie potriviti pentru activitatiile desfasurate de noi. Pana in luna mai vom aduce la Cluj o noua divizie, care isi va desfasura activitatea in cea de-a treia unitate construita anul trecut in parcul Tetarom", a declarat Calin Banciu, general manager al Emerson Romania.

Potrivit ultimelor date disponibile, Emerson avea in 2008 o cifra de afaceri de 31,3 mil. lei (circa 8,5 mil. euro), numarul mediu de angajati ai companiei la aceea data fiind de 238 de oameni, dupa cum arata Ministerul de Finante.

Diviziile prezente la Cluj sunt cele de regulatoare pentru gaze, alternatoare electrice de mare putere, echipamente electrice, echipamente pentru medii periculoase si pentru constructii.

"Am absolvit Facultatea de Litere din Cluj si m-am angajat la finele anului 2008 la Emerson pe postul de specialist documentatie studii, iar salariul meu este de 1.500 lei. Angajari se fac in continuare si anul trecut au fost angajati oameni cu toate ca trecem printr-o perioada de criza, iar in prezent, din cate stiu eu, Emerson cauta pentru diferite joburi vorbitori de italiana, germana, franceza, spaniola, portugheza sau engleza", a spus o tanara care nu a dorit sa-i fie facut public numele.

Emerson, care are in prezent trei centre de productie in Cluj-Napoca si un centru de inginerie, este unul dintre cei mai mari angajatori din Cluj in acest an, alaturi de companiile Genpact, ING sau Nokia.

Recent, furnizorul de servicii de business si solutii tehnologice Genpact Romania a anuntat ca intentioneaza sa angajeze pana la finele anului intre 500 si 1.000 de persoane la Cluj. Si ING Asigurari cauta 300 de oameni care vor asigura suport filialelor companiei din Cehia, Slovacia, Ungaria, Polonia, Romania, Grecia si Spania, in timp ce Nokia a angajat doar in acest an 200 de oameni, astfel ca la fabrica de la Jucu a finlandezilor lucreaza peste 2.000 de oameni in prezent. Semnalele pozitive date de companiile care au campanii importante de recrutare in Cluj vin in contextul in care in februarie rata somajului a ajuns la un maxim de 8,3% la nivel national.

Unul din zece salariati a disparut din statisticile oficiale anul trecut, numarul total al salariatilor ajungand la cel mai redus nivel din ultimii sase ani. Astfel, daca la inceputul anului trecut in economie erau 4,8 milioane de salariati, in 12 luni numarul acestora s-a redus cu 440.000, pana la 4,36 de milioane, potrivit datelor de la Ministerul Muncii.