CEC ieftineste creditele in lei si in euro

Autor: Liviu Chiru 29.03.2010

CEC Bank, singura banca comerciala detinuta de stat, reduce dobanzile la creditele in lei aflate in derulare cu jumatate de punct procentual, prin ajustarea indicatorului de baza, prime rate.

Costul creditelor pentru clienti este calculat in functie de indicatorul prime rate, la care se adauga o marja. Astfel, la creditele pentru persoane fizice, nivelul indicatorului "prime rate" scade la 10,75% pe an, de la 11,25% pe an. La creditele pentru companii indicatorul coboara la 10,9% pe an, de asemenea cu jumatate de punct sub nivelul precedent.

"De noile procente de dobanda redusa beneficiaza toti clientii care au prevazuta dobanda de baza Prima Rate in contractele semnate cu banca. Fiind vorba de o reducerede dobanda, CEC Bank considera ca nu mai este necesara notificarea prealabila a clientilor", spun reprezentantii bancii.
Pentru creditele in euro CEC Bank calculeaza un singur nivel al indicatorului prime rate, atat pentru clientii individuali cat si pentru companii. Nivelul prime rate coboara la 6,9% pe an, de la 7,25% pe an.