Honda vrea sa vanda 100 de hibride pe piata locala in 2011

Autor: Alexandru Anghel 29.03.2010

Hirotomo Kani, presedintele Honda Trading Romania importatorul local al marcii japoneze, apreciaza ca interesul consumatorilor romani pentru automobile cu motorizari hibride este in crestere, ceea ce ar putea duce in curand la vanzari de peste 100 de unitati pentru marca japoneza.

"Avem din ce in ce mai multe cereri, intrebari, din partea clientilor pentru masinile hibride. Interesul creste iar poate in 2011 - 2012 vom putea comercializa mai mult de 100 de unitati anual daca pretul devine mai atractiv iar clientii vor fi mai dispusi spre o astfel de achizitie", a spus Kani.

Anul trecut insa Honda a comercializat 5 modele ale noului hibrid Insight si 9 unitati ale modelului Civic hibrid, iar vanzarile pentru automobile cu propulsie clasica si electrica au ajuns in 2009 in piata locala la un total de 78 de unitati, potrivit statisticilor Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile.

In luna iunie Honda va aduce pe piata locala si coupe-ul hibrid CR-Z, care va fi disponibil la un pret de aproximativ 25.000 de euro cu TVA inclusa, potrivit lui Kani.

"In general visul unui consumator este sa aiba un automobil puternic, dar acum oamenii inteleg importanta consumului de combustibil si ce inseamna emisiile de noxe. Probabil ca un avantaj fiscal din partea guvernelor ar ajuta automobilele electrice si hibride dar mai intai noi trebuie sa le dezvoltam si sa le promovam", a spus Kani.