La Lorraine - Belgia si Macromex fac o fabrica de paine cu 8 mil. euro

Autor: Mihaela Popescu 29.03.2010

Compania belgiana La Lorraine, cel mai nou jucator de pe piata de panificatie si produse de patiserie, va demara in toamna constructia unei fabrici la Campia Turzii, judetul Cluj, printr-un parteneriat cu Macromex, cel mai mare distribuitor de alimente congelate.
"Investitia in fabrica este de circa 8 milioane de euro si va fi finantata de un joint-venture in care Macromex si La Lorraine sunt parteneri egali", a declarat Virgil Melinte, directorul operational al Macromex.
Acesta este primul joint-venture cu o companie straina al distribuitorului detinut de omul de afaceri Dan Minulescu si vizeaza o piata estimata la circa un miliard de euro. La Lorraine detine in prezent sase fabrici in Belgia si un joint-venture cu o companie din Cehia similar celui incheiat cu Macromex. Distribuitorul estimeaza ca fabrica va fi operationala la finele lui 2011, cand urmeaza sa fie inaugurat, in aceeasi locatie, si un centru de distributie al companiei romanesti. Proiectul din Campia Turzii, care va implica investitii de 20 mil. euro intr-o prima faza, este cea mai mare investitie anuntata pana acum de Macromex, companie cu circa 530 de angajati si afaceri de 117 mil. euro in 2009.