Seful FMI catre studentii de la ASE: Economia nu va functiona mai bine fara o reglementare mai buna a sistemului financiar

Autor: Liviu Chiru 30.03.2010

"Economia nu va functiona mai bine fara o reglementare mai buna a sistemului financiar", a declarat seful FMI, Dominique Strauss-Kahn, aflat intr-o vizita la Bucuresti.

"Una din primele lectii care poate fi invatata din actuala criza mondiala este ca economiile nu pot functiona mai bine fara o reglementare mai buna a sistemelor financiare", le-a spus Dominique Strauss-Kahn, directorul general al Fondului Monetar International, studentilor economisti de la ASE.

"Nu vom avea o economie mai buna, care sa produca mai multa buna-stare si sa distribuie avutia mai bine fara o mai buna reglementare si supraveghere in sistemul financiar", a spus Strauss-KAhn. Pe de alta parte, el a subliniat ca este nevoie de un efort coordonat la nivel global pentru iesirea din actuala criza.

"Nu putem scapa de aceasta realitate, trebuie sa ne confruntam cu ea si putem face asta punand mai mult accent pe cooperare si pe institutiile multilaterale, care pot asigura acest tip de coordonare", a spus Kahn.