Seful FMI: Indatorarea sectorului privat a fost inlocuita cu indatorarea publica pentru a evita un colaps al economiei globale

Autor: Claudia Medrega 30.03.2010

Indatorarea sectorului privat a fost inlocuita cu indatorarea publica pentru a evita un colaps al economiei globale, care ar fi creat milioane de someri iar acum trebuie sa rezolvam aceasta poblema, a spus marti presedintele Fondului Monetar International (FMI), Dominique Strauss-Kahn.

"Cred ca a fost corect. Dar acum avem o problema cu datoria publica. Si trebuie sa o rezolvam. Cat de curand posibil.Ceea ce a fost facut a fost necesar pentru a evita o raspandire a crizei in intreaga lume . Sa ne uitam la pompieri. Casa a luat foc, copii erau in casa. Asa ca am folosit foarte multa apa, am salvat copii dar acum este prea multa apa. Costul rezolvarii cizei este o indatorare publica uriasa", explica Strauss-Kahn.
El a explicat ca acum este momentul ca tarile sa inceapa- unele mai devreme , altele mai tarziu, cand cererea privata este solida si nu mai este nevoie de sprijin guvernamental sa inceapa sa rezolve problema datoriei publice.