Ponta: Discursul lui Strauss-Kahn, un gest de politete. Seful FMI a evitat sa spuna lucrurile dureroase

Ziarul Financiar 30.03.2010

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, marti, pentru Mediafax, ca discursul tinut in Parlament de directorul FMI, Dominique Strauss-Kahn, a fost un simplu gest de politete, in conditiile in care acesta a evitat sa spuna lucrurile cu adevarat dureroase.

Ponta a afirmat ca, in opinia parlamentarilor PSD, discursul tinut in fata celor doua Camere de directorul general al Fondului Monetar International a fost "unul politicos si formal".

"Sunt cateva lucruri pe care, din politete, domnul Strauss-Kahn nu le-a putut spune si de aceea trebuie sa le spunem noi. In primul rand, domnul Strauss-Kahn nu le-a putut spune studentilor de la ASE ca ei insisi vor trebui sa plateasca inapoi miliardele de euro cheltuiti de Guvernul Boc, nu le-a putut spune ca nu este vorba despre un cadou de la FMI, ci de un imprumut pe care ei il vor plati", a spus Ponta.

El a continuat afirmand ca directorul FMI nu a spus, in fata parlamentarilor, ca acestia nu vor putea avea acces, in pofida tuturor insistentelor, la modul in care Guvernul cheltuieste efectiv banii imprumutati de la Fond.