Vlad, Selgros: Consumul depinde de revenirea PIB

Autor: Mihaela Popescu 07.04.2010

Cel mai optimist scenariu al lui Alexandru Vlad, directorul executiv al retelei Selgros Cash & Carry Romania, un business de peste 800 mil. euro, este redresarea consumului in semestrul al doilea al anului daca PIB-ul va reveni pe crestere in urmatoarele 2-3 luni.

"Daca nu reusim sa oprim declinul economic in acest an, consumul nu va reveni pe crestere", afirma Vlad.

Primele semnale pozitive in comert au aparut in luna martie a acestui an, insa managerii marilor retele de magazine asteapta rapoartele de vanzari de Paste pentru confirmarea acestora. Practic, un start bun in aprilie in consum ar putea aduce mai mult optimism pe piata.

"Semnalele pe care le-am primit din piata in prima luna si jumatate din 2010 arata ca suntem inca in criza. In martie am vazut o stabilizare, dar acum este prea devreme pentru conturarea tendintelor pe primul semestru", a mai spus directorul Selgros. Aceeasi idee a fost sustinuta in urma cu cateva saptamani si de catre Dusan Wilms, seful Metro Cash & Carry Romania, cel mai mare jucator din comert: el spunea intr-un interviu cu ZF ca asteapta in mai o stabilizare a consumului in HoReCa (hoteluri, restaurante, firme de catering).