Explozie in comertul electronic. Volumul tranzactiilor online a crescut in primele trei luni ale anului cu 70%

Ziarul Financiar 08.04.2010

In primul trimestru din 2010, volumul tranzactiilor online cu card bancar din Romania a crescut cu 70% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, la 31,85 milioane euro, conform datelor furnizate de Romcard.

"Desi estimarile initiale indicau o crestere moderata, acest prim trimestru a inceput in forta, prin intrarea unor noi jucatori in mediul online. Comertul electronic ramane in continuare un domeniu cu potential de crestere", a declarat Carmen Sebe, CEO al GECAD ePayment.

Conform GECAD ePayment, prin aceasta platforma au fost procesate 575.000 detranzactii dintr-un total de 603.437 tranzactii inregistrate in perioada analizata.

Desi cele mai comercializate produse online fac parte din categoriile: telecom, turism, servicii, plata utilitatilor, retail si divertisment; cea mai spectaculoasa crestere a fost inregistrata in domeniul turismului, cu un avans de 270% fata de perioada anterioara.

In telecom, plata utilitatilor si divertisment au fost inregistrate cresteri ale numarului de tranzactii cu 230%, 178% si respectiv 160%.