CLUBBING/ A fost sau n-a fost. A cam fost

Autor: Radu F. Constantinescu 08.04.2010
Toţi suntem ocupaţi cu auto-marketing-ul. Ca DJ, ne vindem din toate poziţiile, cum credem noi că e mai bine. Sigur, respectăm nişte principii, dar pentru preţul corect, mai avem şi altele, mai flexibile, puse deoparte.
Eu, de exemplu, in loc să vă fi spus că mixez la deschiderea Sun Plaza, cel mai mare mall din sud-estul Europei, vă spun abia acum, cum a fost... Nu vă insult inteligenţa, pentru unul ca mine care mixează la petreceri private e intotdeauna riscant să iasă-n lume intr-un cartier. In cazul nostru, Berceni. Când te-ai obişnuit cu domni şi doamne parcă e mai greu să te intorci la băieţi şi fete. Parcă... dai inapoi.
Dar nu a fost aşa. Deşi era o serie de set-uri in aer liber, deşi a nins sau a plouat in aproape toate serile şi ne-am intrebat dacă e ghinon sau test... Chiar nu mai contează acum.
După mine (de fapt eu inainte lor, la warm-up) au cântat Shaggy, Voltaj şi Paraziţii. Incredibil curajul celor de la Sun Plaza că aducă o trupă atât de controversată lângă un Mall. Ca să nu mai zic că nimic nu mi s-a părut mai ironic decât să dai Shaggy la tot cartierul gratis, după ce cântase in Bamboo pentru şmecheri... scump! Şmecheria se plăteşte...
...iar "arta cere sacrificii", am cam degerat pe scenă cu tot cu tunurile de căldură, ceea ce mă face să apreciez publicul şi mai tare. Până la 5.000 de nebuni pe seară au venit să cânte şi să danseze. Eu imi aprindeam ţigară după ţigară. Eram un fel de băiatul cu bricheta in loc de fetiţa cu chibrituri...Am dat cam tot ce puteam pentru aceşti nebuni care nu-şi permit să mă angajeze la ziua lor de naştere. Intr-o seară un tun de căldură nu a mers bine şi mi-a băgat vapori de motorină până mi-a ieşit sânge pe nas. Eram prea "prins" să observ. Noroc cu Vintilă.
De ani de zile nu mai făcusem un set live in aer liber. Mixez la petreceri private şi mă simt in elementul meu printre oameni care pot să cumpere cu totul blocul in care stau. E o mare satisfacţie să-i faci să danseze. Dar pur şi simplu uitasem că publicul din Bucureşti poate să fie foaaarte cald pe un frig de-a dreptul naşpa. Pentru mine rămâne un mister cum poate un eveniment să aibă atâta ghinion cu vremea. Ploaie, ninsoare, frig de cristal de-mi tremura mâna pe mixer. In fiecare zi. Nici măcar una bună! Din 6!!!
Mă mişc in reluare. Sunt extreeem de calm. Zici că-s fumat. Nu sunt. Am terminat un task şi nu mai am nimic la care să mă gândesc până sâmbăta viitoare. Două fete mă prind la scările rulante. Au alergat să-mi ia un autograf. Nu-s atât de tare. Cred. Nu e o modestie jucată. Scriu ceva care se vrea inteligent. Nu prea cred că e.
Super atmosferă. Mă intorc la bogaţii mei. Nu-i inţelege toată lumea, deci au mai multă nevoie de mine, dar nu vor striga niciodată când MC-ul imi va anunţa numele. Anyway...Thank You Berceni!