New Yorker, in discutii pentru trei noi magazine

Autor: Cristina Stoian 08.04.2010

Retailerul german de imbracaminte New Yorker, unul dintre cei mai activi ca expansiune in ultimii doi ani, a anuntat ca va mai deschide alte trei unitati la nivel local in 2010, dupa ce luna trecuta a lansat a 14-a unitate in centrul comercial Sun Plaza din sudul Capitalei.

"Investitia in fiecare magazin ajunge in jurul unui milion de euro, dar depinde foarte mult de spatiul pe care il inchiriem. Cel din Sun Plaza, de exemplu, care se intinde pe o suprafata de 1.150 de metri patrati si doua etaje, a costat putin mai mult, daca ne gandim numai la costurile scarii rulante", a declarat Mihai Sindrilaru, cel care conduce operatiunile New Yorker Romania.

El spune insa ca nu poate face publice spatiile pentru care se afla in discutii in vederea deschiderii unor noi magazine pana la finalizarea contractelor.

Anul acesta, compania a mai deschis trei magazine, in Atrium Center Arad, in Iulius Mall Timisoara si in Sun Plaza Bucuresti, ceea ce inseamna ca bugetul pentru acest an s-a ridicat la circa sase milioane de euro.

"Expansiunea depinde in mare masura si de reusita centrelor comerciale de a-si finaliza la timp proiectele. Estimarile in ceea ce priveste vanzarile pentru acest an ale New Yorker sunt insa pozitive. Ne-am propus o crestere de 10% si credem ca si piata de fashion va avea un an mai bun sau cel putin marii retaileri", spune Sindrilaru care nu da insa detalii in legatura cu cifra de afaceri propusa.

In 2008, primul an de prezenta integrala in Romania, compania NY'ER Romania, care administreaza magazinele New Yorker, a inregistrat o cifra de afaceri de 6,2 milioane de euro si un profit net de jumatate de milion de euro cu 45 de angajati, potrivit datelor Ministerului de Finante.

Pentru anul trecut, conducerea companiei a anuntat ca afacerile au suferit un declin de circa 10%, ceea ce inseamna ca anul acesta businessul va reveni la nivelul din 2008.

New Yorker este prezent pe piata din Romania inca din 2007, cand a deschis primul sau magazin in Cluj-Napoca, unul dintre cele mai rentabile unitati ale companiei.