Marius Locic a fost retinut de DNA in cazul Voicu

Autor: Cristi Moga 08.04.2010

Omul de afaceri Marius Locic, cu afaceri in domeniul imobiliar si media, a fost retinut ieri, pentru 24 de ore, de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), in dosarul in care a fost retinut in urma cu doua saptamani si senatorul Catalin Voicu, acuzat de trafic de influenta, fals in inscrisuri, fals intelectual si fapte de coruptie.

Procurorii au cerut arestarea omului de afaceri sub motivatia ca acesta i-ar fi dat senatorului Voicu suma de 119.000 de lei in schimbul promisiunii ca va interveni pe langa politistii din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti pentru

a-i determina sa nu dispuna masura preventiva a retinerii impotriva lui Locic, ci sa propuna o solutie de neurmarire penala intr-un dosar in care acesta era cercetat pentru inselaciune.

"Pentru a disimula faptele de coruptie, inculpatii Catalin Voicu si Marius Locic au incheiat un contract de consultanta intre cabinetul de avocatura al senatorului si SC Locic Imobiliare SRL, dupa care a intocmit documente financiar-contabile si bancare, atestand in mod nereal ca suma de 119.000 de lei ar reprezenta plata contravalorii unei prestatii", spun anchetatorii, citati de Mediafax.

In acest caz, ieri au mai fost audiati si judecatorul Florin Costiniu, precum si omul de afaceri Costel Casuneanu, cel care controleaza firma de constructii PA & CO International, ambii fiind retinuti pentru 24 de ore.

Locic este perceput in piata imobiliara drept un apropiat al lui Gigi Becali, imagine formata ca urmare a unei lungi perioade in care firma Locic Imobiliare a fost sponsor al echipei Steaua Bucuresti, finantata de omul de afaceri din Pipera.

Locic figureaza actionar direct in 11 firme, potrivit datelor de la Registrul Comertului, majoritatea avand activitate in media si imobiliare. Averea omului de afaceri a fost estimata in cel mai recent top Forbes la 15 milioane de euro, Locic anuntand in perioada de boom imobiliar ca detine terenuri pentru dezvoltarea a sase proiecte imobiliare in Bucuresti si Mogosoaia, cu o valoare cumulata de 120 de milioane de euro.

Ultima ora: a fost retinut si Costel Casuneanu.