Apolodor, firma lui Radu Ouatu, va reabilita centrul istoric al Capitalei

Autor: Catalin Lupoaie 12.04.2010

Compania de constructii Apolodor, detinuta de omul de afaceri Radu Ouatu, a castigat licitatia privind punerea in siguranta a lucrarilor din centrul istoric, dupa ce contractul cu firma spaniola Sedesa a fost reziliat in septembrie 2009. Lucrarile vor incepe saptamana aceasta, urmand ca pana la sfarsitul anului 2010 sa finalizeze toate cele 16 strazi (utilitatile, mobilierul stradal si iluminatul public).

Contractul initial cu Sedesa a fost semnat de Primaria Capitalei in septembrie 2006 la o valoare de 26,9 mil. euro, inclusiv TVA, iar ulterior Consiliul General al Municipiului Bucuresti a suplimentat valoarea lucrarilor cu 8,7 mil. euro. Lucrarile de constructie au inceput efectiv in aprilie 2007, dupa ce au fost primite avizele de constructie si au fost sistate in noiembrie 2008, din lipsa fondurilor de la PMB.

"In paralel, Primarul General va incepe discutiile cu Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului pentru a crea cadrul legal necesar reconsolidarii fatadelor cladirilor din zona", au declarat reprezentantii PMB.

Radu Ouatu este unul dintre cei mai discreti oameni de afaceri locali, dar compania Apolodor, un business de 95 mil. euro, este recunoscuta drept una dintre principalele companii de constructii specializate in demolari, care a intrat in ultimii ani si in sectorul de infrastructura ca subcontractor, unul dintre proiecte fiind autostrada Arad-Timisoara. Potrivit ultimelor informatii disponibile, businessul Apolodr a scazut anul trecut cu circa 22%, pana la 74,5 mil. euro.