Popoviciu face in Baneasa cinematograf si benzinarie

Autor: Cristi Moga 12.04.2010

Omul de afaceri Gabriel Popoviciu, care controleaza prin firma Baneasa Developments proiectul comercial Baneasa din nordul Capitalei, va incepe in acest an constructia unui cinematograf cu 13 sali, a unei benzinarii si a unui centru de divertisment cu o suprafata de 4.000 de metri patrati, a anuntat compania.

Cele trei proiecte implica o investitie cumulata de 22 de milioane de euro, centrul de divertisment urmand a fi finalizat in primavara anului viitor, in timp ce inaugurarea cinematografului este programata pentru cea de-a doua jumatate a lui 2011.

Anuntul vine la circa o luna dupa ce omul de afaceri a finalizat tranzactia de vanzare a magazinului IKEA din Baneasa, afacere din care a incasat aproximativ 30 de milioane de euro, potrivit estimarilor ZF.

Popoviciu a deschis in 2008 mallul Baneasa Shopping City, care la vremea respectiva era cel mai mare si mai modern din Bucuresti. In ultimele luni insa au fost deschise in Capitala doua malluri mai mari care cuprind pe langa magazine de imbracaminte si restaurante si alte optiuni de petrecere a timpului liber, precum cinematograf sau pista de carting.

Cinematograful din cadrul zonei Baneasa va avea o suprafata de 15.000 de metri patrati si o capacitate de peste 2.700 de locuri. In acelasi timp, centrul de divertisment va cuprinde bowling, biliard, jocuri video si alte activitati de divertisment, in timp ce benzinaria va avea incorporata o spalatorie auto si un restaurant drive-in.

Parcul comercial Baneasa, care cuprinde mallul Baneasa Shopping City, dar si unitati distincte ale unor retaileri precum IKEA, Carrefour, Bricostore sau Mobexpert, este cea mai mare dezvoltare de acest gen din Romania, care a implicat investitii totale estimate la circa 300 mil. euro. In cadrul proiectului Baneasa, derulat pe un teren de peste 200 de hectare al Facultatii de Agronomie, Popoviciu a mai ridicat un proiect de birouri si cateva blocuri de locuinte.