Locic, arestat pentru ca nu are repere morale si e dispus sa rezolve totul cumparand influenta

Ziarul Financiar 12.04.2010

Instanta suprema afirma, in motivarea deciziei de arestare a lui Marius Locic, document obtinut de Mediafax, ca omul de afaceri "ignora" ordinea de drept si ca nu are repere morale reale, fiind in schimb dispus sa rezolve totul prin cumpararea de influenta.

In motivarea deciziei de a-l aresta pe Locic, alaturi de Costel Casuneanu si Florin Costiniu, in dosarul in care este vizat senatorul Catalin Voicu, judecatorul care a decis incarcerarea celor trei trateaza problema administratorului firmei Locic Imobiliare separat de cea a judecatorului Costiniu sau a omului de afaceri Casuneanu. In ceea ce-i priveste pe ultimii doi, judecatorul care a decis sa-i aresteze afirma ca lasarea lor in libertate ar potenta neincrederea opiniei publice in actul de justitie, data fiind anvergura lor.

In schimb, pentru a demonstra pericolul concret pentru ordinea publica pe care l-ar reprezenta lasarea lui Locic in libertate, judecatorul Corina Jijiie - cea care a decis arestarea lui pentru 29 de zile - afirma in motivare ca "gravitatea infractiunii si modalitatea in care inculpatul a savarsit pretinsele fapte demonstreaza ignorarea deliberata a ordinii de drept si convingerea ca legea trebuie folosita doar ca instrument de infrangere a acesteia, in realizarea unor scopuri personale, materiale, imediate". Mai multe despre motivarea arestarilor lui Marius Locic si Costel Casuneanu cititi pe www.mediafax.ro.