Apolodor ia locul spaniolilor de la Sedesa in Centrul istoric

Autor: Catalin Lupoaie 12.04.2010

Compania de constructii Apolodor, detinuta de omul de afaceri Radu Ouatu, a castigat licitatia privind "punerea in siguranta a lucrarilor din Centrul istoric", contract in valoare de 750.000 de euro, dupa ce contractul initial semnat cu firma spaniola Sedesa a fost reziliat in septembrie 2009. Ulterior, Primaria Capitalei va mai organiza alte licitatii pentru continuarea lucrarilor, dupa ce va fi ales un nou consultant.

Primaria Bucuresti nu a dat detalii suplimentare cu privire la lucrarile propriu-zise care vor fi realizate de Apolodor.

Lucrarile vor incepe de saptamana aceasta, urmand ca pana la sfarsitul lui 2010 sa fie finalizate toate cele 16 strazi (utilitatile, mobilierul stradal si iluminatul public), potrivit Primariei Municipiului Bucuresti (PMB).

"Valoarea contractului este de 750.000 de euro. Restul lucrarilor de executie se vor relicita dupa ce firma care o sa castige licitatia de consultanta va audita lucrarile executate pana acum. Pana in prezent au fost cheltuiti sub 3 milioane de euro pe lucrari. Nu avem restante contractuale fata de Sedesa", afirma Bogdan Hreapca, directorul de investitii al PMB.

Contractul cu Sedesa a fost semnat de Primaria Capitalei in septembrie 2006 la o valoare de 26,9 mil. euro, inclusiv TVA, iar ulterior Consiliul General al Municipiului Bucuresti a suplimentat valoarea lucrarilor cu 8,7 mil. euro. Lucrarile de construire au inceput in aprilie 2007, dupa ce au fost primite avizele de construire si au fost sistate in noiembrie 2008, din lipsa fondurilor de la PMB.

"In paralel, primarul general va incepe discutiile cu Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului pentru a crea cadrul legal necesar reconsolidarii fatadelor cladirilor din zona", au declarat reprezentantii PMB.

Subsidiara grupului spaniol Sedesa, Sedesa Constructions and Services Rom, a intrat intre timp in insolventa la cererea producatorului de roci dure C.M.C, care sustine ca are de recuperat 2,8 mil. lei. Tribunalul Bucuresti a admis cererea creditoarei C.M.C SRL Baia Mare si a deschis procedura generala a insolventei fata de Sedesa Constructions and Services Rom la 30 martie.