230 de romani intermediaza achizitii de 13 mld. $ ale P&G

Autor: Mihaela Popescu 13.04.2010

Gigantul american P&G face achizitii globale de 13 miliarde de dolari anual, de la pixuri, laptopuri si pana la materii prime, dintr-un birou cu 230 de angajati din Bucuresti.

Astfel, in medie, fiecare persoana care lucreaza in centrul de achizitii P&G Procurement Center din Bucuresti are responsabilitatea intermedierii unor tranzactii de 56 de milioane de dolari pe an, suma care reprezinta aproximativ un sfert din vanzarile realizate de P&G in Romania.

Presiunea pe eficientizarea businessului a facut ca tot mai multe companii mari sa-si centralizeze serviciile de achizitii si contabilitate prin deschiderea unor birouri regionale in tari emergente ce ofera avantajul unor costuri reduse cu forta de munca.

"Anul acesta estimam ca vom procesa achizitii de 13 mld. dolari, in crestere cu un miliard de dolari fata de 2009. Biroul din Bucuresti proceseaza achizitiile realizate de 150 de companii din cadrul P&G din Europa, Orientul Mijlociu si Africa", a declarat Yasser Abdelnalek, directorul P&G Procurement Center din Bucuresti. Centrul de servicii, deschis in 2005, are 145 de angajati ai P&G si 90 de subcontractori.