Angajatii din SUA accepta orice job

Ziarul Financiar 14.04.2010

Don Carroll, fost analist financiar cu un master in administrarea afacerilor la o universitate de top, era evident supracalificat pentru postul de conducator al departamentului de reclamatii al Cartwright International, o mica afacere de familie care se ocupa cu servicii de mutari in Grandview, statul Missouri, la sud de Kansas City.

Dar Don era fara serviciu de sase luni, iar departamentul in cauza avea nevoie urgenta de modernizare dupa cateva decenii in care fusese profund neglijat. A fost o potrivire buna. Dupa ce a fost angajat in decembrie, Carroll (31 de ani), s-a pus repede pe treaba cu revigorarea departamentului, format din patru persoane, care gestioneaza plangerile legate de distrugerile cauzate la mutari. S-a ocupat si de crearea de modalitati prin care compania sa-si poata urmari mai bine cheltuielile.

Recesiunea a lasat pe drumuri o multime de angajati cu pregatire superioara, care sunt acum luati aproape gratis de companiile mici si medii pentru posturi inferioare studiilor si experientei lor. Dar cei mai multi sunt bucurosi ca au totusi de unde sa ia un salariu.

Cititi mai multe despre problema gasirii unui loc de munca in SUA pe www.businessmagazin.ro