EBS a angajat 30 de oameni si urmeaza inca 50 la Cluj si Sibiu

Autor: Laurentiu Cotu 14.04.2010

Grupul EBS din Cluj-Napoca, furnizor de solutii software integrate de gestiune ERP (Enterprise Resource Planning), a anuntat ca intentioneaza sa angajeze pana la finele acestui an 50 de oameni pentru centrele software din Cluj-Napoca si Sibiu.

In prezent EBS are 290 de oameni, dupa ce compania a angajat in primele luni din 2010 un numar de 30 de persoane. EBS are sediul central in Cluj-Napoca si filiale deschise la Sibiu si Brasov.

"Am reusit sa obtinem mai multe contracte si suntem in discutii pentru realizarea unor noi colaborari pe piata externa. Chiar daca piata locala de IT este in continuare afectata de criza financiara, activitatiile la extern au inceput sa miste, astfel ca intentia noastra este ca in urmatoarele 12 luni sa deschidem o filiala EBS cel mai probabil in Germania. In momentul de fata 70% din activitatea noastra este realizata pentru piata externa si nu vedem sanse de revenire a pietei locale in acest an", a declarat pentru ZF Transilvania Daniel Metz, CEO EBS Romania. Anul trecut EBS a realizat o cifra de afaceri de 6 mil. euro, in usoara crestere fata anul precedent, iar pentru 2010 oficialii companiei mizeaza pe vanzari totale de circa 6,3 mil. euro. In 2008 afacerile EBS au ajuns la aproximativ 5,8 mil. euro.

"Profitul inregistrat de EBS in cursul anului trecut a fost de 1,13 milioane de euro, cu peste 22% mai mic decat cel obtinut in anul precedent, evolutia profitului fiind afectata atat de conditiile dificile de pe piata ERP, cat si de investitiile derulate de noi in directia dezvoltarii businessului SAP. Analizand evolutia vanzarilor din ultima perioada de timp, suntem mai optimisti decat in urma cu un an, insa tinem cont si de realitatea economica actuala. Plecam de la considerentul ca vom reusi in acest an sa imbunatatim atat cifra de afaceri, cat si profitabilitatea EBS", spune Daniel Metz.

In vara anului trecut EBS a realizat un parteneriat cu SAP Romania, grupul clujean fiind astfel autorizat sa comercializeze, sa implementeze si sa asigure suportul pentru solutiile ERP SAP, in special pentru aplicatia SAP Business All-in-One. Reprezentantii EBS spun ca parteneriatul cu SAP contribuie la consolidarea pozitiei companiei pe piata ERP si la imbunatatirea portofoliul propriu de produse.

Pe segmentul BPO (Business Process Outsourcing), EBS dezvolta servicii payroll, precum si suport si mentenanta pentru sistemele informatice. Pe piata externa EBS furnizeaza servicii de IT outsourcing (Nearshore) si dezvolta aplicatii software la cerere. Divizia de nearshore are in portofoliu clienti precum Lexware, Haufe Medien, GIP, Hansalog, Cirquent/BMW, DCCS/Daimler, Annotext, Meacon, Dornier, AOK, Bertelsmann, BASF.

Pe piata locala EBS dezvolta, comercializeaza, implementeaza si ofera consultanta pentru solutiile SAP, produsele proprii Clarvision ERP si Clarvision Salarizare, precum si pentru aplicatiile Clarvision CRM si Clarvision BI, solutii dezvoltate in parteneriat cu Microsoft, respectiv Oracle. Grupul EBS este format din companiile EBS Romania (activitati de realizare a soft-ului la comanda) si EBS Consulting (activitati de consultanta pentru afaceri si management).

Actionarii EBS Romania sunt oamenii de afaceri Daniel Metz cu 75% din actiuni si cetateanul german Andreas Thomas Kammerle cu 25% din actiuni. In prezent EBS are in total 290 de angajati.