Producatorul de tigle Lindab muta la Stefanestii de Jos fabrica de la Sibiu cumparata in 2008

Ziarul Financiar 15.04.2010

Lindab Romania, subsidiara locala a grupului Lindab, va reloca capacitatile de productie din Sibiu, respectiv doua linii de productie de tigla metalica, la fabrica din Stefanestii de Jos (judet Ilfov). Linia de productie de casete structurale va fi conservata, avand in vedere ca exista una similara la centrul de productie din Stefanesti. Centrul de la Sibiu va fi pastrat ca centru logistic, intregul proces urmand sa fie finalizat la sfarsitul lunii mai.

"Prin aceasta reorganizare vom eficientiza costurile de procesare si vom asigura totodata o calitate mai mare a produselor prin aplicarea standardelor Lindab si a serviciilor de logistica. Pastram in totalitate gama de produse Rova, insa ne dorim sa aducem nivelul de calitate la cel cu care Lindab si-a obisnuit clientii in cei peste 15 ani de activitate in Romania", a declarat Andrei Sulyok, Director General Lindab Romania.

In urma relocarii au fost disponibilizati 22 de salariati. "Decizia de concentrare a capacitatilor de productie la stefanesti a insemnat implicit si reduceri de personal la Sibiu. Colegii disponibilizati, in numar de 22, vor avea suportul nostru pentru a beneficia de masurile de protectie sociala si pentru a-si gasi cat mai repede un nou loc de munca"