Exclusiv online: Cat costa o vacanta pe un vas de croaziera prin Europa, America si Australia?

Autor: Mirabela Tiron 16.04.2010

Aproape 7.000 de turisti romani vor pleca anul acesta in vacanta pe vase de croaziera, potrivit operatorilor din turism.

Pretul celei mai ieftine vacante pe un vad de croaziera incepe de la 380 de euro (la care se adauga taxele portuare de 175 de euro), si include sapte nopti de cazare pe un vas care trece prin porturile europene Barcelona, Villefranche, Livorno, Civitavechia, Napoli, La Goullete, potrivit Office Travel, care vinde vacante pe vase pentru 14 mari linii de croaziera. Pentru excursiile care se fac in porturile respective, turistul trebuie sa plateasca separat o taxa de excursie.

Daca o croaziera pe Marea Mediterana este printre cele mai ieftine vandute de companiile de profil, o croaziera de noua nopti in Insulele Canare costa aproape 650 de euro, cu plecare din Barcelona si trecere prin porturile Agadir si Casablanca din Maroc dar si prin porturile Las Palmas si Malaga din Spania, cu linia de croaziera Norwegian Cruise Line.

Mai mult, pentru o vacanta pe un vas de croaziera care trece prin capitalele Copenhaga, Tallin, Helsinki, un turist trebuie sa plateasca peste 1.000 de euro, pentru o vacanta de 12 nopti.

Vacantele pe croaziera in Europa costa in medie 1.000 de euro, in timp ce o croaziera de 14 nopti in porturile din Noua Zeelanda (Millford Sound, Wellington, Napier, Auckland) si Australia (Sydney) ajunge la 2.000 de dolari.

Una din cele mai scumpe vacante pe croaziera, de 18 nopti, ajunge chiar la 8.000 de dolari, in porturile din America Latina (Rio de Janeiro, Salvador de Bahia, Recife din Brazilia).