Sixt si Serus cumpara dealerii Renault IPSO

Autor: Bogdan Alecu 18.04.2010

Ipso Automobile, unul dintre cei mai vechi dealeri Renault-Dacia si fost importator, si-a vandut businessul israelienilor de la Sixt New Kopel si dealerului Renault-Nissan Serus.

Centrul din Otopeni a fost preluat de catre Sixt New Kopel, intr-o tranzactie de aproape 6 mil. euro, iar dealerul din Ploiesti a fost preluat de Serus, cel mai mare dealer Renault-Nissan din Capitala, cu afaceri de 22 mil. euro, in crestere fata de 21,5 mil. euro in 2008 si de un profit de peste 2 mil. euro, potrivit oficialilor companiei. Aceasta este prima tranzactie de pe piata locala in care o companie vinde un dealer auto.

Centrul din Otopeni al Ipso a fost preluat de catre Sixt dupa ce deal-ul cu grupul Eurohold a cazut. Oficialii IPSO nu au putut fi contactati pana la inchiderea editiei.

"Ne-am retras din achizitia dealerului Ipso Otopeni deoarece nu am putut ajunge la o intelegere", a declarat pentru ZF Kiril Bolshov, presedintele Eurohold.

Serus va investi aproape 3 mil. euro in construirea unui nou centru din Ploiesti, showroomul din Ploiesti fiind inchiriat. "Vom prelua oficial dealerul IPSO Ploiesti din data de 3 mai. Pana acum in portofoliu aveam doar Renault si Nissan, si doar service Dacia, acum avand in vedere evolutia marcii si lansarea lui Duster, dorim sa intram si pe vanzari", a declarat Matache Rusea, actionar Serus. Valoarea tranzactiei nu a fost comunicata, dar, potrivit extimarilor ZF, aceasta nu a depasit 2 milioane de euro.