Directorul Transgaz, contract cu propria firma

Autor: Adrian Cojocar 18.04.2010

Transgaz MediaS (TGN) a incheiat luna trecuta un contract in valoare de 1,2 mil. lei, fara TVA, pentru servicii de transport cu firma BAT Medias (BAME), detinuta chiar de directorul general al companiei de transport al gazelor naturale, Florin Muntean.

El detine 77% din actiunile BAT Medias si a fost numit la conducerea Transgaz in urma cu circa sase luni. Transgaz, pe de alta parte, este o companie detinuta de stat. Tranzactia a fost raportata pe Bursa, unde este cotata compania, in conditiile in care regulamentul pietei spune ca orice tranzactie realizata de o companie listata cu persoane initiate sau apartinand grupului trebuie adusa la cunostinta investitorilor. Contractul a fost atribuit firmei apartinand directorului Transgaz prin licitatie publica, se arata in raport. Florin Muntean nu a putut fi contactat ieri pentru detalii. "Daca este vorba de o licitatie, care ar trebui sa fie o procedura transparenta, inseamna ca a fost cea mai buna alegere pentru Transgaz", este de parere Mihai Ion, seful Raiffeisen Asset Management.

In ultimii ani, afacerile BAT Medias au urcat continuu, ajungand in 2009 la un nivel de 23,6 mil. lei (5,7 mil. euro), iar firma si-a majorat profitul net anul trecut cu 91%, la 6,4 mil. lei (1,5 mil. euro). Transgaz a avut anul trecut un profit de 298,6 mil. lei (70,2 mil. euro) la afaceri de 1,18 mld. lei (277 mil. euro).