Piuk, Schoenherr: Parteneriatul public-privat pentru Comarnic-Brasov nu a fost ce asteptau bancile

Autor: Catalin Lupoaie 19.04.2010

Contractul de realizare a autostrazii Comarnic-Brasov (55 km), care a fost denuntat saptamana trecuta unilateral de consortiul castigator Vinci-Aktor, nu a fost in concordanta cu ceea ce asteptau bancile de la un proiect realizat in parteneriat public-privat in Europa Centrala si de Est, sustine Markus Piuk, partener al casei de avocatura Schoenherr si Asociatii.

"Pentru a face astfel de proiecte bancabile, nu depinde doar de ratingul tarii, ci si daca felul in care sunt alocate riscurile si daca structura proiectului prevazata in contractul de parteneriat public-privat este in concordanta cu ceea ce bancile asteapta de la proiecte de infrastructura in aceasta regiune. Aparent, in Romania aceasta din urma a fost problema", a declarat pentru ZF Markus Piuk.

Schoenherr si Asociatii au fost consultanti pentru un alt proiect de infrastructura din Serbia ce lega nordul de sudul tarii, care urma sa fie realizat tot in parteneriat public-privat, dar din lipsa de finantare a fost amanat in 2008.