Clujenii de la Brinel renunta la companiile nerentabile din cadrul grupului

Autor: Laurentiu Cotu 19.04.2010

Grupul Brinel, unul dintre cei mai importanti jucatori autohtoni din domeniul IT&C, a anuntat ca activitatea companiei Brinel PC Prod este suspendata temporar pentru o perioada de trei ani, pana in data de 17 martie 2013.

Potrivit reprezentantilor Brinel, decizia de a renunta temporar la activitatile companiei Brinel PC Prod a fost luata in vederea evitarii unor costuri suplimentare, inutile in situatia actuala de criza. Totodata, conducerea Brinel a spus ca in cadrul procesului de reorganizare a grupului au fost suspendate activitatile mai multor companii din cadrul Brinel, insa nu au dorit sa precizeze cu cat se vor reduce costurile in urma acestor actiuni.

"Decizia de a suspenda activitatea firmei Brinel PC Prod a fost luata din cauza situatiei economice actuale. Grupul Brinel trece in prezent printr-un proces de consolidare, in cadrul caruia vom renunta la activitatile care presupun costuri suplimentare, fara sa genereze profitul asteptat. Compania Brinel PC Prod producea niste costuri suplimentare, astfel ca am hotarat suspendarea ei, iar angajatii au fost distribuiti la celelalte firme din cadrul grupului, doar unu sau doi dintre acestia fiind concediati", a declarat pentru ZF Transilvania Marcel Borodi, presedinte si proprietar al Brinel. Compania Brinel PC Prod, cu principal domeniu de activitate fabricarea calculatoarelor si a echipamentelor electronice, a inregistrat in 2008 o cifra de afaceri de circa 270.000 de euro (987.804 lei). "Alaturi de compania Brinel PC Prod au fost suspendate si activitatile altor companii neprofitabile din grupul Brinel, insa nu am renuntat la activitatea de productie, chiar daca aceasta a scazut semnificativ si reprezinta in prezent sub 10% din totalul cifrei de afaceri a grupului Brinel. Daca piata se va dezmorti in viitor, vom reanaliza deciziile luate cu privire la companiile suspendate. Nu am facut si nici nu intentionam sa facem reduceri brutale de personal in perioada urmatoare de timp, ne vom focaliza pe partea de integrare de sisteme in detrimentul segmentului de productie, astfel ca avem si cateva proiecte noi pe aceasta linie de activitate", spune Borodi.

Grupul clujean a realizat in 2008 o cifra de afaceri de aproximativ 28 mil. euro, iar anul trecut oficialii Brinel luau in calcul o posibila contractie a vanzarilor fata de anul precedent. Brinel desfasoara activitati in cadrul sediului central din Cluj-Napoca si al birourilor din Bucuresti, Timisoara, Sibiu si Oradea.

Grupul Brinel este controlat de omul de afaceri Marcel Borodi.