Un grup american recruteaza 300 de absolventi in Cluj

Autor: Laurentiu Cotu 21.04.2010

Furnizorul american de solutii de management si servicii BPO Sykes, cu 32.000 de angajati si afaceri de 850 mil. dolari la nivel mondial, angajeaza 300 de oameni in biroul deschis in acest an la Cluj, care va lucra exclusiv pentru compania sud-coreeana Samsung in Europa.

Potrivit reprezentantilor agentiei de resurse umane Manpower din Cluj, care se ocupa de recrutarea oamenilor pentru centrul local al Sykes, pana in momentul de fata au fost angajati 30 de oameni, absolventi de studii superioare, vorbitori ai limbilor italiana, spaniola, portugheza, maghiara sau poloneza.

"Pentru cei 30 de oameni recrutati pana in prezent sunt organizate sesiuni de training, iar grupul american Sykes va continua angajarile si in perioada urmatoare de timp, astfel ca, pana in luna septembrie credem ca vom ajunge la peste 300 de persoane recrutate", a spus pentru ZF Transilvania Liliana Graure, branch manager al Manpower Cluj.

Grupul american a inchiriat deja spatii pentru birouri in proiectul Sigma Center din Cluj-Napoca.

Salariile din BPO pornesc de la 300 de euro pe luna, dar pot ajunge si pana la 1.000 de euro in cazul unor abilitati tehnice specifice sau al cunoasterii unor limbi straine rare. Conform reprezentantilor Manpower, pana in momentul de fata exista foarte multe cereri de angajare pentru joburile companiei Sykes, cele mai multe posturi disponibile, aproximativ 100, fiind pentru vorbitorii de limba italiana.

"Anunturile de angajare au fost postate pe site-urile de profil, dar si pe pagina de internet a companiei noastre, iar pe langa joburile specifice unitatilor de tip call-center BPO, cautam si lideri de echipa sau oameni in departamentul de suport'', a spus Liliana Graure.

Grupul Sykes este unul dintre principalii furnizori mondiali de solutii de management si servicii de Business Process Outsourcing (BPO), in special pentru companii din domeniile comunicatii, servicii financiare, asistenta medicala, tehnologie si transport, industria de agrement.

La finele anului 2009, grupul Sykes desfasura activitati in 20 de tari si detinea 49 de centre de lucru cu clientii. In prezent grupul are 32.000 de angajati la nivel mondial si a realizat anul trecut venituri totale de 846 mil. dolari.