Compa: Suntem pe un trend crescator

Autor: Adrian Cojocar 22.04.2010

Producatorul de componente auto Compa Sibiu (CMP) prognozeaza pentru acest an o cifra de afaceri de 328 mil. lei (80 mil. euro), cu 5,5% peste nivelul maxim atins in 2008, de 310,8 mil. lei (84,7 mil. euro) si cu 29,3% mai mare fata de cea realizata anul trecut.

"Noi suntem pe un trend crescator si ne vom stradui sa respectam previziunile si sa dezvoltam si alte proiecte. Avem o relatie in dezvoltare cu clientii nostri. Businessul merge relativ bine in acest an. Noi am reusit sa gasim solutii pentru a dezvolta Compa", a declarat Ioan Deac, directorul general al Compa Sibiu.

Potrivit reprezentantilor societatii, in ultimul trimestru al anului 2009 s-a constat o revigorare a pietei de componente auto, interesul diversilor potentiali clienti fiind in crestere.

Ca urmare, Compa se afla in diverse faze precontractuale cu firmele Cotta, Makita, Areva, Emerson, Cer Cleaning Equipment, MGI Coutier, Eaton, se arata in raportul anual al societatii.

Totodata, anul trecut producatorul de componente auto a inceput transferul celei de-a doua capacitati de productie pentru fabricarea de "corpuri injectoare" in cadrul unui proiect cu partenerul francez Delphi. Compa a inceput sa produca acest tip de produs in 2009, iar prima capacitate de productie pusa in functiune a generat circa un sfert din afacerile Compa pe anul trecut.

Printre obiectivele companiei se mai regaseste si extinderea capacitatilor de fabricatie din programele cu ceilalti doi parteneri importanti, respectiv Delphi si Bosch, care contribuie impreuna cu peste jumatate din afacerile Compa.

"Facem si investitii, iar pentru 2010 acestea se invart in jurul a 3-4 milioane de euro. Suntem mai moderati. Nu putem sa riscam pentru ca nu stim incotro va merge piata, daca mai creste sau scade. Trebuie sa fim foarte prudenti", spune Deac.

Anul trecut Compa a stopat o mare parte din investitii, mai cu seama in prima parte a anului, cu scopul reducerii cheltuielilor pentru a mentine compania pe profit.

Actiunile Compa au castigat in acest an peste 60%, iar pe parcursul sedintei de ieri se tranzactionau la un pret de 0,458 lei/titlu, care evalueaza compania la 24 mil. euro.