Clinicile investesc 150 milioane euro

Autor: Ioana David 22.04.2010

Principalii operatori din domeniul serviciilor medicale private vor investi peste 150 mil. euro in unitati medicale pe piata locala pana in 2011, dintre care peste 70 mil. euro numai anul acesta, releva o analiza a ZF pe baza datelor facute publice de companii. Acest nivel al investitiilor este record pe piata de profil si a fost influentat de intrarea recenta a unor fonduri de investitii in actionariatul principalilor operatori, dar si de posibilitatile mari de crestere.

"Pana acum cu mii de euro, sute de mii sau maximum un milion se puteau face lucruri, dar in prezent sumele sunt de milioane bune de euro", spune Robert Serban, care impreuna cu sotia sa Georgeta controleaza reteaua Gral Medical. In total s-au anuntat peste 13 clinici anul acesta, dar proiectele de spital care se intind pana in 2011 sunt in numar de sapte.

Astfel, MedLife a anuntat investitii de peste 20 mil. euro, Centrul Medical Unirea 30 mil. euro (pentru doi ani), Gral - 3,5 mil. euro, Sanador 40 mil. euro (investitia in cladirea spitalului este 33 mil. euro, iar proiectul total de 40 mil. euro), Euroclinic 1 mil. euro, Romar 8-9 mil. euro (investitia initiala), Medicana 30 mil. dolari (22,3 mil. euro) si Medicover (40 mil. euro).