Investitie: Search Corporation aloca 35 mil. euro pentru birouri

Ziarul Financiar 26.04.2010

Firma de proiectare si consultanta in constructii Search Corporation, cu afaceri de circa 15 mil. euro, va finaliza pana la sfarsitul anului cladirea Crystal Tower din centrul Capitalei, pe acoperisul careia va fi amenajat primul heliport de pe un imobil de birouri din Bucuresti, la intersectia strazilor Cadirea Bastiliei si Iancu de Hunedoara, in apropierea sediului Guvernului.

Imobilul va avea o suprafata inchiriabila de circa 16.000 mp si va fi realizat in urma unei investitii de 35 mil. euro.

"Search Corporation va ocupa cinci etaje (din cele 14 ale cladirii - n.r.) si suntem in discutii cu o clinica medicala si o banca pentru inchirierea de spatii, dar mai avem birouri disponibile. Cladirea va fi data in folosinta la sfarsitul anului. In ceea ce priveste heliportul, unul dintre motivele pentru care va fi construit este legat si de apropierea de Guvern, iar foarte multi demnitari ar putea avea nevoie de un loc unde sa poata ateriza cu elicopterul", a declarat Mihaela Draghici, directorul de relatii publice al Search Corporation.

Structura cladirii a fost ridicata aproape integral, in paralel fiind inceputa operatiunea de montare a ferestrelor.

Maria Florea, senior broker in cadrul firmei de consultanta imobiliara Colliers International, care se ocupa de inchirierea cladirii, spune ca in zona Pietei Victoriei chiriile solicitate de proprietari sunt in continuare in intervalul 18-22 de euro/ metrul patrat, iar heliportul si aspectele tehnice ale cladirii pot deveni un "carlig" pentru atragerea companiilor, intr-o perioada in care majoritatea firmelor sunt atente in primul rand la bugetul de ocupare a spatiilor.

Crystal Tower este o cladire dezvoltata de firma Plaza Development, controlata in proportie de 87% de Search Corporation, restul actiunilor fiind detinute de directorul firmei, Michael Stanciu, prin intermediul firmei Ecoterra.

Search Corporation a inregistrat anul trecut afaceri de aproape 60 de milioane de lei (15 mil. euro), iar pentru acest an isi propune sa revina la veniturile din 2008, circa 73 mil. lei.

Search Corporation a realizat studii de fezabilitate pentru viitoarea autostrada Bucuresti - Ploiesti, iar printre contractele semnate anul trecut se numara cele de consultanta pentru modernizarea a doua tronsoane ale centurii Capitalei.